Sammy

Body art part 1

September 25th 2016 Categories: Tags:

Tatoeage

Hallo allemaal, een nieuwe blog. Nummer 3! Over tatoeages deze keer. Voordat ik ziek werd, dacht ik er wel eens over om een tatoeage te nemen. Maar net als waarschijnlijk velen van jullie was ik altijd te bang om er echt voor te gaan. Bang voor de pijn en bang om mijn lichaam permanent te veranderen. Wat als ik niet tevreden was over de tattoo en ik er voor altijd aan vast zat? Maar die gedachtengang veranderde compleet nadat ik in november 2014 ontdekte dat ik kanker had.

Onzeker

Ik ben altijd vrij onzeker geweest over mijn lichaam. Op goede dagen vond ik dat er ik er wel ok uit zag, maar ik zag mezelf nooit als mooi of speciaal. Maar na mijn scheiding een paar jaar geleden, begon ik met sporten en besteedde ik meer aandacht aan mijn uiterlijk. Na een tijdje zag ik er beter uit dan ooit. Voor het eerst in lange tijd was ik trots op mezelf, trots dat ik dit voor elkaar had gekregen. Misschien wel voor het eerst ever was ik blij met mijn lichaam. Maar soms haalt het leven wrede streken uit, ik werd ziek en operaties en andere ingrepen veranderden mijn lichaam voor altijd. Veranderingen waarover ik geen enkele controle had en waar ik het tot op de dag van vandaag moeilijk mee heb. Maar door alles wat ik had meegemaakt, was mijn hele instelling ook veranderd. Dingen die ik graag wilde doen, wilde ik niet langer uitstellen. Dus waarom geen tatoeage? Op deze manier ging het in ieder geval om een blijvende verandering aan mijn lichaam waar ik zelf voor KOOS!

Operatie

Het begon allemaal toen ik geopereerd moest worden in december 2014. Ik had een maand daarvoor te horen gekregen dat ik kanker had. Omdat mijn situatie zo ernstig was, besloten de artsen dat een ingrijpende operatie mijn enige optie was. Ik  zag erg op tegen de operatie en was bang voor alles wat me nog te wachten stond. Hoe zou ik er na de operatie aan toe zijn? Hoe zou mijn lichaam er uit zien? Zou ik nog steeds mezelf zijn? Ik was op zoek naar iets positiefs om me aan vast te houden. Ik besloot voor een kleine Hello Kitty tattoo te gaan. Ondanks dat ik eind dertig was, was ik gek op Hello Kitty en dat ben ik nog steeds. Al jaren een van mijn verslavingen. Niet oordelen graag haha. Er zijn ergere dingen om verslaafd aan te zijn!

Schattig

Maar animg-20150124-wa0004yway, elke keer als ik bang of verdrietig was of pijn had,  dan kon ik naar deze tatoeage kijken voor een glimlach. Want dat is waar Hello Kitty voor staat voor mij: schattigheid en vrolijkheid. Helaas had ik geen tijd meer om de tatoeage te laten zetten voor de operatie dus werd het een maand later in januari 22015-02-26-23-42-27015. Mijn grote broer en schoonzus waren zo lief om alles voor me te regelen. Sindsdien heb ik een kleine Hello Kitty aan de binnenkant van mijn pols. Mijn eerste tattoo! Ik was er erg blij mee. Het heeft me door pittige tijden heen geholpen. Mensen vragen vaak of het geen pijn doet om een tatoeage te laten zetten. Degenen onder jullie die ook tatoeages hebben, weten dat het geen fijn gevoel is. Maar het viel me qua pijn erg mee. Zeker vergeleken met alles wat ik al had doorstaan met operaties, ingrepen en behandelingen, was dit echt een piece of cake!

Verslavend

Ik hoorde vaak dat mensen zeiden dat het verslavend is als je eenmaal aan tatoeages begint, ik begreep dat nooit. Maar daar ben ik wel van terug gekomen. Want het is echt zo! Mijn volgende tattoo kwam na een spoedoperatie aan mijn darmen. In de periode dat ik chemotherapie onderging, belandde ik in mei 2015 het ziekenhuis met extreme buikpijn. Uiteindelijk bleek dat mijn darmen vastzaten in het littekenweefsel van mijn vorige operatie. De operatie ging goed en de dokters wisten het probleem redelijk makkelijk te verhelpen. Maar tijdens de operatie zagen ze dat de kanker zich ondanks de chemotherapie toch weer had verspreid. Het ging om kleine plekjes, maar wel een heleboel. Minstens vijftig. De chemotherapie had dus niet  geholpen. Ik kreeg de boodschap dat ze niets meer voor me konden doen en ik niet meer beter zou worden. Dat was een flinke klap voor mij en mijn familie. Mijn zusje en ik besloten dat we als het ware wilden vieren dat we zussen zijn en besloten dat we allebei dezelfde tattoo wilden laten zetten, een zussen tatoeage. Het resultaat is niet de beste tattoo ooit, maar het betekent nog steeds veel voor me. Om zo voor altijd met mijn zusje verbonden te zijn, voelt heel speciaal. Daarnaast heeft ze met deze tattoo een speciale wijze om mij te herdenken als ik er niet meer ben. Op deze manier zal ik altijd bij haar zijn! 2015-07-14-18-31-53
img-20150704-wa0046img-20150704-wa0045

 

2015-07-04-16-11-05

 

 

2015-07-04-16-03-54

 

Impulsief

De derde tatoeage heb ik pas sinds kort. Ik was op reis in Amerika en was op bezoek bij een vriend van mij, Garrett in Spokane, in de staat Washington. Hij werkt als verpleegkundige in het ziekenhuis en moest twee nachtdiensten achter elkaar draaien. Dus ik stond er twee avonden alleen voor. En wat doe je als je alleen bent in een onbekende stad in het buitenland op een zaterdagavond? Juist! Een tatoeage laten zetten. Ik zat er al een tijdje aan te denken dat ik een nieuwe tatoeage wilde. Maar op dat moment vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Terwijl ik de stad aan het verkennen was de dag ervoor liep ik langs een geweldige tattoo shop en heel impulsief besloot ik er voor te gaan.

20160916_045200Het is maar een kleine tatoeage. Maar de tatoeerder nam er alle tijd voor en heeft het geweldig gedaan. Nu is mijn geliefde kat Sammy vereeuwigd op mijn rechter voet. Love this tattoo! De mooiste tot nu toe. Oh en zoals je kunt zien vind Sammy hem ook mooi :)!

 

Evenwicht

Maar aangezien ik geen fan ben van het getal drie, het moet wel in evenwicht zijn, wil ik graag een even aantal tattoos. Een paar maanden geleden heb ik besloten dat ik nog een laatste tatoeage wilde (zeg ik nu), een iets grotere deze keer. Ik wil in ieder geval roze rozen, Hello Kitty en de tekst Enjoy Life! Ben benieuwd wat de tatoeerder ervan maakt. Mijn afspraak voor deze tatoeage is zeer binnenkort. Dus kom gauw een keertje terug om het resultaat te bewonderen in body art part 2! Ik houd jullie op de hoogte. Je kunt ook lid worden en updates krijgen via e-mail. Rechts onder op de homepage of links boven vind je die optie.

 

====================================TRANSLATION================================

Tattoo

Hello everyone, another blog. This time about tattoos. Before i got sick i thought about tattoos every now and then but i was just too scared to actually go get one. Probably like a lot of you readers i was scared of the pain, scared of making permanent physical changes. What if i hated the tattoo and would have to live with it forever? All that changed after i found out i had cancer in November 2014.

Insecure

I had always been insecure about my body and my looks. I figured i looked OK on a good day, but i never thought of myself as pretty or special. But a few years ago after my divorce i started working out and started paying more attention to my looks.  After a while i looked better then it ever had. For the first time in a long, long time i was proud of myself for accomplishing this and proud to have the body that i did in my mid thirties. I was happy with myself for once. But as life always seems to want to play cruel jokes on you, i got sick and surgery and other procedures changed my body forever. Changes that i had no control over and that are still hard on me today. But because of everything i went through, my state of mind changed. I didn’t want to postpone anything that i wanted to do. So why not get a tattoo? That way at least it was a permanent change to my body that i CHOSE!

Surgery

For me it all started when i needed surgery in December 2014. I had just heard a month before that i had cancer. The situation was so severe that the doctors decided that major surgery was my only option. I was scared of surgery and everything that was to come. How would i get out of surgery? How different would my body be? Would i still be myself? So i was desperately looking for something positive to hold on to. I decided i wanted a small Hello Kitty tattoo. Because eventho i was in my late thirties then i loved Hello Kitty. Still do. Been one of my addictions for many years now. Well don’t judge me haha, there are worse things to be addicted to.

Cuteness

But anyway, every time i felt scared or sad or was in pain i could look at this tattoo to make myself smile. That is what Hello Kitty represents to me: cuteness and happiness. Unfortunately i didn’t have time to do it before surgery, so i did it about a month after in January 2015. My brother and sister in law set up the appointment and everything for me. So ever since i have a little Hello Kitty on the inside of my right wrist. My first tattoo! I was so happy with it. It helped me through some tough times. People always ask me if it hurts to get tattoos. Readers who have tattoos can probably relate. But my answer usually is, it’s not a pleasant feeling, but compared to everything my body went through with surgery and other procedures and treatments, this really is a piece of cake!

Addictive

I never got people who said that it gets addicting after your first tattoo. But boy have i come back from that idea! Because it’s so true. The next tattoo came after an emergency surgery on my intestines. During my chemotherapy treatments i ended up in the hospital in May 2015 with severe stomach pains. It turned out that my intestines got stuck in scar tissue from my previous surgery. The second surgery went well and the doctors fixed the problem reasonably easy, but…. during surgery they saw that the cancer had spread again. Little spots, but just a lot of them. At least fifty. So the chemotherapy did not help. I got the message that there was nothing more they could do and that i was not going to recover. As you can imagine that was a big blow to me and my family. My sister and i decided that we wanted to do something to celebrate being sisters. We decided to get sister tattoos. And the result wasn’t the best tattoo ever, but it still means a lot to me. To be connected to my sister forever feels amazing. Plus the tattoo is a special way to remember me by when i’m gone. This way i will always be with her!

Impulsive

The third tattoo i got only recently. I was traveling in the US and visiting my friend Garrett in Spokane, Washington. He works as a nurse in the hospital and had to work two night shifts in a row. So i was on my own for two nights. What’s a girl gonna do in a foreign country, in an unfamiliar city all by herself on a Saturday night? Yep, that’s right, get a tattoo! I had been dabbling with the idea for a while. But there at that moment it all came together. When exploring the city the day before i walked past this awesome tattoo shop and my mind was made up. Pretty impulsively i decided to go for it. It was only a small tattoo. But the tattoo artist took his time and did an amazing job. Now my beloved cat Sammy is eternalised on my right foot. Love this tattoo. The best one yet! Oh and as you can tell Sammy loves it too :).

Even

But since i’m not a big fan of the number three and i want an even number of tattoos i decided a few months ago i want one more tattoo (saying that now lol), a bigger one this time. I want pink roses, Hello Kitty and the line Enjoy Life! I’m excited to see what the tattoo artist will come up with. My appointment to get that one will be soon. So check back soon to see the result in body art part 2! I will keep you posted. You can also subscribe to my page to get updates through your email. See the bottom right or the top left on the home page for that option.