14481791_10153881372628456_9090743514627478064_o

Raise your glass!

October 4th 2016 Categories: Tags:

SCROLL DOWN FOR ENGLISH TRANSLATION!

Eigenlijk wilde ik deze post beginnen met de songtekst van de bekende golden oldie van Lesley Gore uit 1965. ‘It’s my party and i’ll cry if i want to, cry if i want to, cry if i want to. You would cry to if it happened to you!’ Want tja ik sta niet bepaald te springen om 40 te worden. Ik ben er gewoon nog niet aan toe om ineens geen dertiger meer te zijn. Ik kreeg het al spaans benauwd toen mijn schoonzus onlangs opmerkte dat ze de slingers en andere verjaardagsattributen met 40 erop uit de kast zou halen van mijn broers 40ste verjaardag vorig jaar. Ik kon alleen maar denken: Neeeeeeee! 14479817_10153881384658456_8835212805448072995_nMaar toen ik er de laatste week beter over nadacht en er toevallig vandaag met een lieve vriendin over sprak, realiseerde ik me dat dit getal niet hetgene is waar ik me op zou moeten focussen. Leeftijd is tenslotte maar een getal. Gelukkig word ik nog dagelijks veel jonger geschat dan ik ben, en dat helpt wel moet ik zeggen. En toen mijn vriendin me vandaag een grote hello kitty ballon gaf alvast voor mijn verjaardag was mijn dag weer goed! Thanks Sonja!

Maar om weer even terug te gaan naar het onderwerp van deze post. Na alles wat ik de laatste jaren heb meegemaakt, is het een wonder dat ik er nog ben om deze dag te vieren. En daar ben ik dan ook heel dankbaar voor. Terwijl ik vorig jaar in mijn ziekenhuisbed lag na een spoedoperatie en de boodschap kreeg dat ik niet meer zou herstellen, dacht ik echt niet dat ik de 40 nog zou halen. Maar hier ben ik! Still going strong! Ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Alle geweldige mensen in mijn leven, mijn familie en vrienden waar ik zoveel van hou. Alle geweldige reizen die ik ondanks mijn ziekte nog heb kunnen maken. Het is jammer dat zoiets vreselijks als kanker nodig was om me tot besef te brengen. Maar ik ben blij dat ik er nog ben en blij dat ik geleerd heb om echt, intens te genieten van het leven en van alle kleine dingen die mijn hart raken. En stiekem hoop ik dat ik door mijn verhaal ook andere mensen kan laten inzien hoe belangrijk het is om te genieten van het leven en alles eruit te halen wat erin zit. Want zoals een wijze vrouw die ik ken gisteren nog tegen me zei: niets is vanzelfsprekend! En ja het blijft mijn feestje, maar in plaats van huilen, wil ik voor een andere songtekst gaan: ‘Raise your glass!’ van Pink. Proost op enjoying life!

==============================================================================

ENGLISH TRANSLATION

Originally i wanted to open this post with the lyrics of this well known golden oldie by Lesley Gore from 1965. ‘It’s my party and i’ll cry if i want to, cry if i want to, cry if i want to. You would cry too if it happened to you’. Since i’m not overjoyed of turning the big 40. I’m just not ready to all of a sudden not being in my thirties anymore. When my sister in law mentioned the other day that she would go and find all the happy 40th birthday decorations from my brother’s 40th birthday party last year i was getting anxious right away. All i could think was: NOOOOOOO! But thinking about it and talking about it with a dear friend of mine today made me realize that this is not what i should be focusing on. After all age is just a number. Thankfully people still think i’m much younger then i actually am, and that helps i must say haha. And when my friend gave me a big hello kitty balloon for my birthday today, that made my day! So thank you Sonja!

But anyway back to the subject of this post. After everything i have been through over the last few years it is a miracle that i’m even still here to celebrate this day. And i am very thankful for that. Laying in my hospital bed last year after having emergency surgery and finding out i wasn’t going to recover i honestly didn’t think i would make 40. But yet here i am! Still going strong! I have a lot to be thankful for. All the wonderful people in my life, family and friends that i love to pieces. All the amazing trips i have been able to make despite being sick.  It’s a shame that it took something horrible like cancer to make me come to this realization. But i’m happy to be alive and happy that i learned how to really, truly enjoy life and all the precious little things that make my heart smile. And a part of me hopes that my story will make other people realize how important it is to enjoy life and live life to the fullest. As a wise woman i know reminded me yesterday: you can’t take anything for granted! So yes it is my party, but instead of crying i wanna go for another song title: ‘Raise your glass!’ by Pink. Cheers to enjoying life!

 

9 comments

 1. Bianca says:

  Right on !

 2. Andreas says:

  Way to go sistah!! 💖💖💖🍾🍾🙌🏻🙌🏻

 3. Harma says:

  when you celebrate each day to the fullest, you are doing so much more then the people who only celebrate this special day…nonetheless so happy you are still here to be able to turn into a fabulous woman of 40 🎉❤️🍾💋😊

 4. Staf says:

  Mooie blogs Lotty, ik lees ze met plezier! Van Harte gefeliciteerd met alles waarop je trots bent!
  Staf

  1. Hello Life says:

   Dankjewel Staf!

 5. Joke says:

  We blijven elkaar inspireren Lotti…

  1. Hello Life says:

   Zeker weten Joke! <3

 6. Ron says:

  Ouder worden heeft ook zijn charmes he Lotti.
  Geniet nog steeds van de verbaasde gezichten als men hoort dat ik al zoveel kleinkinderen heb.
  Goed bezig Lotti

  1. Hello Life says:

   Haha ja heeft inderdaad zijn charmes. Ik loop ook regelmatig tegen mensen aan die me zo 10 jaar jonger schatten. Altijd leuk om te horen 🙂

Comments are closed.